Tips & Tricks pentru relația de cuplu după nașterea copilului - Cabinet psihologic si clinica psihoterapie - RENIA, Bucuresti
Skip links

Tips & Tricks pentru relația de cuplu după nașterea copilului

Să devii părinte este o experiență uimitoare, însă, să fim sinceri, poate fi o adevărată provocare pentru viața de cuplu. Puține lucruri testează o căsnicie la fel de mult cum o face venirea unui copil. Trecerea de la un rol oarecum simplu de „soț și soție” la unul mult mai complex de „tată și mamă” nu este întotdeauna o tranziție ușoară.

Firesc este ca venirea copilului să întărească și mai mult relația dintre soți, dar nu întotdeauna se întâmplă așa. Oboseală, stresul, necunoscutele din spatele creșterii unui copil și frică de a nu greși cu nimic, pot pune sub o presiune destul de mare orice relație, indiferent cât de stabilă ar fi ea.

Menținerea unei relații de cuplu sănătoase necesită multă înțelegere și susținere din partea ambilor parteneri. Lucrurile se schimbă, prioritățile se schimbă, tu te schimbi. Nu te îngrijora, este normal să se întâmple așa. Ce nu este normal, în schimb, este să lași lucrurile la voia întâmplării.

Astăzi vin în ajutorul tău cu câteva sfaturi care să țină flacăra vie între tine și soțul tău, chiar și când familia s-a mărit:

1. Comunica mai mult ca oricând cu partenerul tău

Lipsa unei comunicări autentice joacă un rol uriaș în apariția problemelor în căsnicie după naștere. Multe mame se luptă cu emoții puternice cărora nu le pot face față sub nicio formă singure, însă niciuna dintre ele nu vorbește despre asta cu soțul lor. Aceleași trăiri au și tații. Și același răspuns, din păcate.

Articol scris de Lavinia (Ghiorghe) Stoian si original publicat la data 30 iulie 2020 pe site-ul davidandthea.com

Citește restul articolului pe site-ul:
Tips & Tricks pentru relația de cuplu după nașterea copilului (davidandthea.com)

WhatsApp