Stresul in vreme de pandemie - Clinica Renia
Skip links

Stresul in vreme de pandemie

În medicina chineză, îngrijorarea se corelează cu splina, frica cu rinichii, durerea cu plămânii, mânia cu ficatul și anxietatea cu inima. Simțirea tuturor acestor emoții pe o perioadă de timp susținută poate fi epuizantă pentru corp și poate crea dezechilibre cu efecte grave pe termen lung.
Suntem conștienți cu toții că în prezent există mai multe situații de crize. Există Coronavirus-ul și există reacțiile oamenilor la acest virus care provoacă panică, lipsuri, izolare și situații economice de necontrolat.

Dacă te simți complet epuizată la sfârșitul zilei, chiar și atunci când nu ai ieșit din casă sau nu ai făcut ceva „productiv”, probabil, la fel ca mine, ești o persoană empatică care face o treabă „excelentă” în a lua asupra ei grijile și problemele celorlalți.

Cred cu tărie că oameni sensibili și empatici sunt vindecători și de ajutor. În mod clar, în aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de astfel de persoane în jurul nostru. Însă, să nu uităm un lucru: trebuie, înainte de toate, să avem grijă de propria persoană. Mai ales voi, mămici. Care trebuie să fiți mereu în putere și în cea mai bună formă pentru copilul și pentru familia voastră.

Astăzi o să vă prezint câteva tehnici care vă vor ajuta să restabiliți acele limite sănătoase, în care stresul și anxietatea nu reprezintă un semnal de alarmă pentru propria persoană, și care vă vor ajuta să vă reconectați cu interiorul vostru.

Articol scris de Lavinia (Ghiorghe) Stoian si original publicat la data 10 noiembrie 2020 pe site-ul davidandthea.com

 

Citeste restul articolului pe site-ul:
https://davidandthea.com/new-blog/stress-in-times-of-pandemic

WhatsApp